tisdag 31 mars 2009

Lite fotboll smyger sig in!


På lördag börjar allsvenskan och Elfsborg spelar första matchen mot Hammarby hemma. Dessutom tippas Elfsborg bli det bästa laget detta år, http://www.dn.se/sport/fotboll/elfsborg-klar-favorit-1.834362!

torsdag 26 mars 2009

Grand designs






På onsdagskvällarna jobbar jag ofta, men om jag är hemma så har jag svårt att bestämma mig vad jag ska titta på kl 21.00. Då infaller veckans två bästa program - Grey´s anatomy och Grand designs i kanal 9. På senare tid har jag valt det senare och det är verkligen ett kvalitetsprogram från England om arkitektritade hus. Nu har jag hittat hemsidan med bilder och annat kul.

Apropå Grand designs, så hittade jag på en Desire to inspire-bloggen ett inlägg om en ny bok som publicerats i USA nu, med hus helt i mitt tycke! Jag har ju stor förkärlek för "lådor" och lite 60-tals retro California bungalow style! Jag gick in på fotografen till denna boks hemsida. Oh, fantastiska bilder - ett litet smakprov ovan!

onsdag 25 mars 2009

Vårfärger




Nya mönster från Designer´s Guild


Designers´s Guild flagship store på King´s road. Oh, det skulle vara härligt med en promenad utmed King´s road!




Den lite längre varianten av de här Odd Molly-kreationerna var helt fantastisk. Men priset var t o m högt för att vara Odd Molly...över 3000 pix!

Nu är man bra sugen på lite ljusa färger - gult, rosa och sådant. Var som snabbast i Sundbybergs centrum idag och hann med en kort rundvandring på Åhléns, Hemtex, Lindex och en jättefin klädaffär vid namn Mixit, som har mycket Vero Moda, Odd Molly etc. När det gällde textilier till hemmet så var det ju mycket påsktema och fina blekt gula färger blandat med cerise. I klädaffären blev man sugen på blommigt, paisleymönstrat och annat vackert!
Sugen blir man också att åka till London! Pundet är billigare, men det blir ingen resa på ett bra tag förmodar jag... Ett måste när man är i London är ett besök på Designer´s Guilds flagship store på King´s road. Helt fantastiska färger och mönster och jag har plockat några godbitar från hemsidan!

måndag 16 mars 2009

En med alldeles för mycket pengar och på tok för dålig smak!


Jag fick ju häromdagen den nya numret av Residence. Jag älskar verkligen de flesta av reportagen där. Underbar arkitektur och drömmiljöer! I det senaste numret visas dock ett helt förfärlig lägenhet. En alldeles för rik man som har en 375 kvadratmeter stor lägenhet på Östermalm (bara det är helt sjukt i dessa tider) och har anlitat kända arktitekter att göra något modernt. Jag tycker resultatet är helt fruktansvärt, se resultatet här http://www.residencemagazine.se/dromhem/2009/03/02/vildast-i-stan. Bilden ovan visar ett smakprov från den minimalistiskt oinbodda lägenheten. Jag tycker det är att förstöra en fin råvara med att göra så här. Jag är inte heller för högborgerliga miljöer på Östermalm, men detta är hemskt.

måndag 9 mars 2009

Politik och trähus






Efter en mycket trevlig helg i Linköping där jag har blivit inspirerad och insett att det är hur viktigt som helst att vi skickar liberaler till Bryssel i juni. Vi måste se till att den liberala gruppen i Bryssel blir stark. Rösta därför på Marit o co i juni! Jag har varit på superintressanta föreläsningar och seminarier om euron, brottsförebyggande åtgärder i Europa, Liberati (Alexander Bard som fantastisk föreläsare!), sverige efter 40-talisterna och Kjell-Albin Abrahamsson som pratade om Europa i stort!

Hittade på skogsindustriernas hemsida fantastiska hus som har varit inskickade till tävlingen årets trähus. Oh, det var så många fantastiska, men ovan är några utvalda bilder. Fotograf Åke E-son Lindman.
En annan trevlig sak idag, nya numret av Residence låg i brevlådan! Så snart ska jag lägga mig och läsa! Har redan bläddrat i den lite!