onsdag 17 juni 2009

Ljusa eller mörka golv

Från trä...

...till vitt...

... till mörkt...


...Ja, vilka är snyggast? Omöjligt att svara på! I rätt miljö så blir det ena eller andra så snyggt. Här är några fina bilder med fina mörka - eller ljusa trägolv!


Bambu som kommer mer och mer, både som arbetsbänksskivor, köksluckor och som golv! Jag gillar det skarpt! Finns i både ljus och mörk nyans. Miljövänligt, hållbart, snyggt!

måndag 15 juni 2009

Södermalmsrunda i regnet



Dessa bilder är inte från Vapiano i Stockholm, men de verkar se likadana ut på de flesta ställen runt om i världen!


Var i helgen inne på Södermalm och gick i lite fina butiker. Det var regnigt och kallt och ungarna tyckte lagom mycket om lördagsutflykten... Men jag njöt av att titta på lite fina möbler och sådant.

Var inne på butiken Möbelshop Sven Larsson på Renstiernas gata som har så mycket fina träbord etc. Det mesta kommer från Artform och jag hänvisar till hemsidan eftersom jag inte kan ladda ner deras bilder. Speciellt förtjust är jag i matbordet Skeppsholmen och sideboard Alma. Oh, så snyggt!

Vi avslutade rundan med lunch på Vapiano i Gamla Stan. Jag tycker det är ett roligt koncept, superbra mat och snygga lokaler. Här blir man alltså inte besviken. Jag har ett par gånger tidigare intagit lunch på Vapiano vid Stureplan, men detta var första besöket i Gamla stan. Jag gillar deras ljusa lokaler, basilikan och oljan som står vid varje bord. Barnen älskade sin pizza, jag var helnöjd med min pasta och Tom var kanske lite besviken på väntetiden då han fick köa två gånger eftersom man inte kunde betälla sallad och pasta i samma kö - men i det stora hela, så rekommenderar jag Vapiano som lunchställe!

måndag 1 juni 2009

Amerikansk arkitektur - tidsepoker

Georgian Colonial 1780-1840

Italianade eller "bracketed style" eller tuscan style 1840-1885

Folk Victorian 1870-1910

Shingle style 1874-1910

Colonial Revival 1876-1955

Tudor Revival 1890-present

Prairie Style 1893-1920. Här ingår Frank Lloyd Wright-husen. UNDERBARA. På nästalängre USA-resa, måste jag försöka ta mi8g till hans hus i västra Pennsylvania. Huset på bilden finns i Chicago.

Från hemsidan http://architecture.about.com/od/periodsstyles/ig/House-Styles/ har jag hittat ovanstående bilder. Det är ett axplock och de som jag gillar bäst. Jag gillar inte bara amerikansk arkitektur...men det verkar vara det som är enklast att hitta på nätet!