måndag 31 augusti 2009

Japanskinspirerade trädgårdar













Drömmer om att någon gång kunna förverkliga husdrömmen med en liten trädgård och helst en liten atriumgård i mitten med japanska skjutdörrar och en riktig japansk stenträdgård med kanske bara en japansk lönn eller något annan större växt som funkar i ensamt majestät!
Har en fantastiskt inspirerande trädgårdstidning från Japan hemma, men dessvärre hittar jag ingen hemsida och kan därför inte visa några bilder därifrån. För övrigt, så ska jag be Tom som åker till Japan på torsdag att köpa med sig några roliga tidningar att bläddra i (mode och design - många bra tidningar finns det i Japan!).

I boken Living with japanese gardens, som jag fann på nätet, finns en del fin inspiration! Se ovan!

fredag 28 augusti 2009

Resa








Kan ni gissa från vilka städer ovanstående tunnelbanesystem kommer? London var väl enkel eftersom den finns nedan!

Yes, en Londonresa är ju bokad men nu har jag verkligen börjat dagdrömma om fler resor. Just nu är jag inne i en svurm för europeiska storstäder. Eller kanske engelska landsbygden eller Italien...

fredag 14 augusti 2009

London calling!


Londonweekend är bokad till slutet på september. SAS hade special med res 2, betala för 1! Jag längtar!! Har inte varit i London på länge och nu är det så mycket jag vill göra på den här vuxenresan. Men mest bara strosa runt i lite för mig nya områden och en del mer bekanta. Jag vill till Islington, Canary Wharf, Hampstead, King´s road, Hight st Kensington, Tate modern och helst många fler ställen! Börjar redan oroa mig för hur jag ska hinna med allt! Ett besök blir det definitivt på flagship store för Designer´s Guild på Kings road!

söndag 9 augusti 2009

Västra hamnen, Malmö




















Oh, så läckert. Var är man? I ena kvarteret får man känslan från Holland med små kanaler och en annan liten trång gata får en att tro att man är i Tokyo. Sedan går man runt knuten och man möts av det mäktiga havet med Danmark på andra sidan. Sveriges coolaste bostadsområde!

tisdag 4 augusti 2009

Det öppna havet

Hur fantastiskt Stockholm och dess omnejd än är, så är det svårt att slå vyn över det öppna havet som man får i t ex Skåne. Den här vyn vill man vakna upp till - varje dag! Vyn från Barsebäckshamn mot Danmark är enastående och jag avundas mina vänner som har tillgång till den varje dag!

Man börjar fundera på ett och annat och vilka prioriteringar man gör här i livet. Den där vyn är något att längta till! Att sukta efter!

Avslutningen på semestern ner till Skåne o Halland var härlig! Det öppna havet är fantastsikt!