tisdag 29 september 2009

Londonvyer

















Några Londonvyer. Kommer att spinna vidare på temat här under veckan och visa lite annat smått och GOTT!

Goodness gracious

...det är snart en månad sedan jag var här.
Anyway; London har redan varit och det var sååå härligt! Underbart väder med runt 20-25 grader och sol. Massa kort tagna med nya kameran! När jag sitter hemma, så ska jag ladda upp några av dessa! Designer´s guild var lite av en besvikelse, då färgerna denna säsong inte var så superbra (men fina ändå). Nu är det jobb och bloggande för FP-bloggarna som ska göras, men ikväll ska jag försöka hinna med lite hembloggande!

lördag 5 september 2009

Palm Springs arkitektur





Sinatras hus i Palm Springs


Satt och googlade på Julius Schulman, en tydligen mycket känd fotograf av modern arkitektur. Läste om honom i den senaste Residence (han dog i somras 96 år gammal) och en nyutkommen bok med hans bilder, Modernism rediscovered, som bara måste inköpas! Vid googlandet dök det upp hur många häftiga "mid century modern architecture" hus som helst.. De allra flesta från California och i synnerhet Palm springs. Den här platsen ute i öknen har man ju hört ska vara en liten glamourus get away och här hade bland annat Frankie boy ett hus.
I nästa inlägg ska jag försöka ta fram lite material på annan arkitektur från denna tiden, också den från Californien med arkitekter som Neutra, Koenig och Saarinen som ingick i den grupp som uppförde de s k case study houses runt LA.