tisdag 26 januari 2010

Cogito - hus med atrium


Hus med atrium...mmmm...

Ett riktigt stort sådant från Myresjöhus som heter Cogito. Så vackert och så mycket yta. Ser japanskt ut med den här utsidan som de presenterar huset på sin hemsida. De har en bra sida förresten med bloggar skrivna av personer som bygger något Myresjöhus. Tyvärr inte en enda som bygger detta hus - det hade varit kul att se! Någon som ser detta på denna blogg och bygger ett sådant hus - hör av er! Även Sävsjö trähus har ju ett fantastiskt fint lite mindre atriumhus (villa Halmstad) och Norrpada har nästan atriumhus i olika storlekar.

Med jobbet i förra veckan var jag på ett möte med representanter från träindustrin. Väldigt intressant. De var ju så klart i Sundbyberg för att höra sig för om möjligheter med mark och sådant för sina medlemsföretag. I Sundbyberg som säkert i de flesta andra kommuner så dominerar ju NCC, Skanska, JM m.fl.- de stora drakarna - husbyggandet och lite tråkigt är det. Visst bygger dessa företag jättefina hus också, men det är klart att de återanvänder samma projekt på många ställen. Variationen skulle kunna bli så mycket större på nybyggnation med fler aktörer och arkitekturen skulle säkerligen bli mer spännande! Dessutom, nu när tekniken finns (och snart hårdare regler också) för energisnåla hus - varför byggs det inte mer passivhus och riktigt riktigt energisnåla hus? Det borde ju vara standard.

onsdag 20 januari 2010

Timmer- och stenhus i ny tappning







Amerikanska timmerhus från Big D. Hittade på nätet enhelt fantastisk resort i Vermont, Twin farms och de hade använt sig av Big D som arkitekter för deras mountain lodges. Passade perfekt in i miljön där. Vackert att titta på i rätt miljö!
Det lilla glastillbyggnaden här ovan mellan två äldre existerande hus är så läckert. Har också sett detta i mitt favorit tv-program Grand designs. Gammalt möter modernt. En härlig krock.

måndag 11 januari 2010

Något att se fram emot! Japansk mat från Blue Light Yokohama

Nu har snart alla Stockholmare något att se fram emot när det gäller mat!! Dessvärre är ingen lokal spikad, men om man ändå är sugen, så kan catering ordnas. Men här är lite bilder på det som kommer att bjudas på "Blue Light Yokohama". Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.






























söndag 10 januari 2010

Möbler från Urban Outfitters - bara i USA! Läcker fladdermusfåtölj i skinn!







Möbler från Urban Outfitters amerikanska webshop

Jag har en fladdermusfåtölj som jag köpte en gång på Urban Outfitters i USA. En, om inte den enda, möbeln som fick flytta med hem till Sverige. Jag gillar den - tyvärr så gick den sönder i sömmen under helgerna här, men med Annikas hjälp fixade jag till den! Dessvärre verkar tyget ge med sig helt, för nu har jag upptäckt att den har fått en rejäl reva i tyget, inte i sömmen den här gången, utan lite brevid. Det blir lite svårare att fixa. Därför gick jag till urban outfitters hemsida för att se om man om möjligt bara kan köpa tyget till fladdermusfåtöljen. På den europeiska hemsidan finns inga möbler alls - jag ska kolla in i affären på Biblioteksgatan nästa gång jag är i stan, men troligtvis inte. På den amerikanska sidan kan man handla många fina möbler med lite danskt femtiotalstouche "mid century"! Jättefint, men dessvärre inget nytt överdrag till fladdermusfåtöljen! Men den finns att köpa hela stolen med ett snyggt överdrag i skinn.


När jag bodde i USA, s gick jag ibland in på Urban Outfitters, men redan då kände man sig ganska gammal för att handla där...men som sagt webbshoppen för möbler ser fin ut.

fredag 8 januari 2010

Många tavlor på en vägg


Många tavlor på en vägg ovanför ett sideboard är fint, tycker jag! Bilden ovan är från ett reportage på Sköna hems hemsida.

onsdag 6 januari 2010

Dag för fix, pyssel, förberedelse inför jobb m.m.


Ett litet vinterkollage! Härligt med en lugn dag - men det finns mycket att göra ändå! Ska försöka hinna med lite pyssel vid datorn, besök på IKEA, sticka, städa lite och kanske bläddra i lite tidningar!

måndag 4 januari 2010

Pyssel Pyssel

Mitt nya projekt - halsduk i moss-stickning. Härlig grön färg i garnet Drops Eskimo.


Jag har ju som sagt min kära Philly-friend Annika och hennes Tim på besök i Stockholm.


Jag känner ingen annan som är så pysslig som Annika och man blir rätt sugen själv att sätta igång en massa projekt när man hör om och ser hennes fina alster. Annika syr, stickar, väver, bloggar, fotograferar etc! I vilket fall som helst började det klia lite i fingrarna, så jag köpte lite garn till en halsduk. Hoppas det finns ork och lust till fler alster när halsduken blir klar. Bestämde mig även för att utforska min nya kamera till fullo. Anmälde mig till ett seminarium om kameran (som man tydligen får gratis när man köper kameran i Sverige), men min är ju köpt utomlands. Jag läste igenom manualen igår och upptäckte flera roliga grejer, som jag borde ha provat när jag har tagit mina vinterbilder!


Innan jul gjorde jag en del pyssel i form av egengjorda tvålar och doftljus! Mer sådant får det bli framöver. Hur ska man nu då hinna med och jobba mellan stickvarven, bloggandet, fotograferandet och stick communities etc? Och så vill jag göra lite fysiska aktiviteter... i mars vill jag absolut återuppta utomhus-joggandet igen! Ser framemot en tjejmil till i augusti!

fredag 1 januari 2010

Gott Nytt År!

Annikas fina present. Hot peppermint chocolate med marschmallows och mintstång från Williams-Sonoma!

Nyårsafton; Lötsjön/Golfängarna i Sundbyberg


Annikas fina bilder från Spånga idag, nyårsdagen.


Nytt År! Förhoppningar om ett fint år och att man kanske kan förverkliga några drömmar? Samma drömmar men förhoppningsvis några steg närmre att kunna förverkliga dem?! Men mest av allt, att alla nära och kära får vara friska och ha det bra. Inga obehagliga överraskningar.

En trevlig kväll igår, intressant blandning av folk och mycket god mat!

Fina vinterdagar både igår och idag! Igår vid pulkabacken i Sumpan en stund och idag en härlig promenad här i Spånga. Annika tog några fina kort. Och så några av mina fina presenter från Annika. Chokladburken med flisad choklad från Williams Sonoma. Lyxigt med marschmallows och polkagrisstång att röra runt med! Och så Starbucks fina julmugg!