fredag 26 februari 2010

Feel Good bilder från fotografen Richard Powers





Ett rum med grön utsikt kan man verkligen kalla det här

Say no more



En mulen och ganska trist vinterdag. Man behöver lyfta sig och den brittiske fotografens Richard Powers gör det lätt att drömma sig bort. Hans hemsida består av så många fina fotografier så det blir svårt att välja. Många fantastiska interiörer och platser där man önskar att man befann sig just nu!

Jag har uppmärksammat hans namn i några fina reportage i tidningar, framförallt brittiska interiörstidningar (Living etc, Elle Interior, World of Interios m.m).

tisdag 23 februari 2010

PS Modernism Show 2009 07


PS Modernism Show 2009 07
Originally uploaded by spins LPs
Måste direkt följa upp mitt förra blogginlägg med denna fatastiska daybed design Greta Magnusson Grossman. Jag läste just att fotografen till denna bild skrev att en av Gretas lampor gick för 20 000 USD på Palm Springs Modernism Shows! Wow! Det är verkligen på tiden att hon får en egen utställning på Arkitekturmuséet i Stockholm!

Greta Magnusson Grossmans hus i Berverly Hills



Lampan the Grasshopper, design Greta Magnusson Grossman




På arkitekturmuséet pågår nu en utställning om Greta Magnusson Grossman. För ett par veckor sedan visste jag inte vem hon var och jag tror inte att jag har hört hennes namn tidigare. Men då, för ett par veckor sedan, sändes ett inslag på radions P1 om Greta Magnusson Grossman som fångade mitt intresse. Inslaget sändes med anledning av att en det är en tillfällig utställning på Arkitekturmuséet med hennes fina möbler. Hon har designat några klassiker, bl a lampan the Grasshopper. Jag har ännu inte sett utställningen, men ska absolut bege mig dit snart för detta ändamål!

Jag läste lite om Greta och det visar sig då att hon även har ritat fantastiska hus i Californien, i samma anda som de kanske mer kända Case study husen (som jag har haft tidigare inlägg om). Hittade en bra artikel i LA Times på nätet om Gretas fina hus i Beverly Hills, som nu har ny ägare som försökt ta fram orginalet och detaljerna från Gretas tid - en riktigt god mid century style! Ovan är några bilder från detta fantastiska hus!

När jag var inne på Arkitekturmuséets hemsida så visar det sig att de har många intressanta föreläsningar. Den 9 mars är redan spikad i min almanacka (en av mina få lediga kvällar, eftersom det är mycket jobb på kvällarna inom mitt arbete), då har de en föreläsning om just case sudy houses in California!

söndag 14 februari 2010

Underbara Sälendagar!



















Inte trodde jag att jag skulle bli så helfrälst på skidåkning igen! Men det var helt helt underbart att glida nerför backarna i strålande sol... ja, vi hade fantastiskt bra väder under våra dagar i Sälen. Vissa dagar var det lite blåsigt (speciellt på eftermiddagarna), men solen visade sig i princip hela veckan. Måndag, onsdag och fredag var kanondagar! Fredagen var sagolik, bättre än så blir det inte, inte ens i påsklovsveckan. Sol, varmt och bra skidåkning!! Likadant var det igår, men vi hade bestämt oss för att åka hem då och lämna tillbaka skidorna då. Det kan man ju ångra nu!
Barnen gick i skidskolan på eftermiddagarna och då ficka man passa på att åka för annars blev det ju en hel del åkning i barnbackarna. De var jätteduktiga! Vi hade en jättemysig stuga i Gubbmyren som vi delade med Frantzich-Arlevall och vi hade extremt trevliga kvällar ihop (och dagar, för vi åkte mestadels ihop)! En höjdpunkt var kvällsskidåkningen i fredags under stjärnklar himmel!

lördag 6 februari 2010

Snart är detta min vy!


evening view
Originally uploaded by tibularvader
Jag har då inte åkt skidor på väldigt länge...om man inte räknar någon dags skidåkning i Poconos, PA och en långhelg i Åre någon gång i mitten på nittiotalet, så börjar det snart närma sig 20 år...Ja, det känns inte som om det kan vara sant, men så illa är det!
Men imorgon bär det iväg mot Sälen - äntligen! Denna skidresa blir juy annorlunda mot tidigare skidresor, nu när barnen är med. Men förhoppningsvis blir det några härliga åk! Och så blir det trevlig samvaro i stugan med familjen F-A, någon paus på ski lodgen och så vidare!