lördag 10 juli 2010

En apelsin på balkongen

Blandat - men koriandern tog över så jag har gjort omplantering här.
Citronbasilika
Koriander (mestadels)
Rabarber
Mynta
Min apelsinstol! Nu passar inte alls mina turkos-gröna dynor till bordet längre....Varför köpte jag inte dem som gick i orange...?

Båda mina svarta solstolar på balkongen gick sönder. Funderade på vad som skulle hålla och kom fram till något av trä borde vara mer beständigt. Jag ville dock inte spendera för mycket och gjorde lite research. Det slutade med en amerikansk däckstol i furu från Jula - men den var ju tråkigt furu-ren!

Tom, som är i Japan, fick ett sms med frågan svart eller vit stol? Han svarade svart. Ja, det är ju den färgen som passar bäst ihop med min örtagård och lite "sleeka" stil på balkongen - men väl i färgaffären så var det återigen impulsen som styrde... (jag skriver återigen impulsen, för så här på semestern har mina impulser fått styra ett par gånger och det har inte alltid varit positiv effekt).

Helt sonika bestämde jag mig för något roligare - orange! Och visst, stolen som solitär är helt underbar! Men, jag är lite osäker om det verkligen gör sig på min balkong? Den fina kudden hittade jag på IKEA.

Visar lite bilder på min örtagård också. Den är jag stolt över. Det är citronbasilika, basilika, koriander (en masse), persilja, mynta och timjan. Och så en hel del solrosor och lite annat smått och gott.

torsdag 1 juli 2010

De första sommarkantarellerna




De första sommarkantarellerna hittades under midsommarhelgen på landet. Mmmm så goda. Bättre än sillen och jordgubbarna! Det blev en god kantarellmacka (2 st faktiskt - för jag hittade ungefär lika mycket kantareller dagen efter också!).

Annars var det en skön, lugn och varm helg flör mig och killarna på landet. Vi vågade oss i plurret. Härligt!