torsdag 28 oktober 2010

Pysseltider - Marthas idéer!


Tips for a more stressful christmas.... just den rubriken hittar jag på Martha Stewart.com! Men det är väl inte precis stressfri som man blir när man tittar på hennes fantastsiska tips för den ultimata julen. Jo, ni vet, jag älskar ju sånt. Allt pyssel och fina saker som man kan göra och dekorera med...men det finns så mycket och hur mycket hinner man egentligen? Och hur mycket har man råd med? Och det fattas viktiga attribut i mitt liv för att det ska bli den där Martha Stewart-julen - som ett fint hus med en entré som heter duga.

Sugen blir man iallafall på att fixa lite grann och det är dags att börja tänka på det nu! Lite pyssel får det allt bli! Det är ju roligt i mån av tid!

söndag 24 oktober 2010

Berlin Berlin


Sony Center vid Potsdamer Platz
Här åt vi en smarrig frukost med ryska pannkakor bland annat! Prenzlauer Berg
Kvällsfotografering med special effects! Berliner Dom och TV-tornet
Unter den Linden på kvällen
Felipe och hans fru Dilche
Brandenburger Tor
Karl Marx Allé (f.d. Stalin Allé)
Förra helgen ble det en kortresa till Berlin. Har aldrig varit där förut, så det blev två intensiva dagar! Anledningen att vi åkte var Toms kompis från ungdomsåren i Philadelphia, Felipe, som var där. Vi hade en eftermiddag/kväll ihop med honom och hans fru.
För övrigt var vi bland annat i de två forna Öst-Berlinstadsdelarna Prenzlauer Berg och Friedrichschain (rekommenderar!!!). Vi hann även med lite sightseeing runt Brandenburger Tor och Unter den Linden. Ett besök på varuhuset KaDeWe. En bussrundtur och en kvällspromenad på Bergmannstrasse i Kreuzberg.
Fina gamla hus och ny modern arkitektur i en härlig blandning!

onsdag 13 oktober 2010

Amerikansk höstinspiration



















Dom kan det här amerikanerna! Att fira varje årstid och dekorera därefter. På höstarna dekoreras husen vackert och man förbereder sig för halloween och thanksgivingfirande. Vacker inspiration från Martha Stewart, Potterybarn, WilliamSonoma och Crate and Barrel.

onsdag 6 oktober 2010

I Frank Lloyd Wrights anda






Ytterligare en underbar fastighet till salu som är designad av Roy Johnson, lärljunge till Frank Lloyd Wright. Detta vackra hus finns i Tarrytown, NY med en vy över Hudsom River.

måndag 4 oktober 2010

A river runs through it










Hittade detta fantastiska hus på nätet. Designat av en av Frank Lloyd Wrights studenter, Frank Robert och byggt på slutet av 1940-talet. Vilket mästerverk.

Huset är beläget i Kaweah river Drive i Three Rivers, California (3 timmar norr om LA och 4 timmar söder om SF).