söndag 28 november 2010

Lugn skön 1:a advent

Första ljuset är tänt!
Adventsstjärnan på plats

Dagen har bland annat ägnats åt att testa nya stickmetoder som volang, hålmönster etc!
Thanksgiving; kalkon, potatis, sötpotatis, stuffing, cranberries, gravy och pecan pie till dessert
Utan bil är man lite strandad med barnen. Så det har inte blivit någon julmarknad eller kyrkobesök med vacker adventssång idag. Istället - en lugn skön hemmdag! Jag har inte fixat så mycket hemma, men jag har stickat och testat lite olika saker från min nya stickbok! Jag tror jag ska ge mig på ett mer avancerat verk snart. Dessutom har jag bakat lite och varit ute i snön och åkt pulka med ungarna!

Ikväll hade vi återigen en helmysig kväll med våra vänner Johanna o David. Eftersom båda våra familjer har ett antal år bakom oss i USA, så firade vi Thanksgiving och det blev verkligen dundergod mat!

söndag 21 november 2010

Något nytt



Efter att ha fått det ommålat i vardagsrummet pga fix med väggar som har sprickor så kändes det extra kul att sätta upp min nya hylla, som min far hade med sig hit förra helgen! I somras satte jag honom i arbete att göra en hylla efter egen ritning och se så fin den blev! När jag ändå var igång så bytte jag ut tavlan (inramad affisch från konstmuseet Louisiana) till en annan (inramad affisch från London Transport Authority museum). Den kommer det bilder på...

fredag 19 november 2010

Modern arkitektur i Stockholm - SAKNAS!


Både i DN och i morse på radions p1 diskuterade man arkitektur och frånvaron av innovativ arkitektur i Stockholm. Jag har gjort något tidigare inlägg om detta där jag tycker att de stora byggjättarna kopierar redan använd arkitektur och bygger mer av samma. Visst, jag tycker det är fina hus som byggs på många ställen runt i stan (nu pratar jag privatbostäder), men det är samma slags radhus överallt. Ingen vågar testa något helt nytt. I Malmö har de vågat betydligt mer än i Stockholm genom Västra Hamnen. I Stockholm och kranskommunerna måste man våga fatta beslut att bygga nytt, modernt och annorlunda. Inte använda samma byggbolag hela tiden. Här hoppas jag kunna påverka mina egna partikamrater iallafall!


Huset ovan fanns med i ett reportage i Residence för något år sedan. Jag älskade det då och nu är det faktiskt nominerat till Kasper Sahlin-priset som delas ut av Sveriges arkitekter. Idag meddelas vem som vinner. Förutom huset ovan som finns i Landskrona så är också Ryaverket i Göteborg och akutmottagningenvid Skånes allmäna sjukhus i Malmö nominerat.

torsdag 18 november 2010

Det andas mid century modern i Djursholm




Detta hus ligger nu ute på hemnet för försäljning för så där 16 mille. Placerat i Djursholm med starka impulser från amerikanskt mid century modern arkitektur. Byggåret tror jag är 1967.

måndag 15 november 2010




Blandade bilder från Bo Bedre och Living etc hemsidor

En brådis promenad i staden i lördags slutade med ca en halvtimma inne på Presstopp! Så mycket roliga tidningar och alla vill man ha samtidigt. Arkitektur, Inredning, Stickning och lite mode... Dessutom specialpris på 39 kr för ett antal utländska inredningstidningar. Av 39 kronorstidningarna var Living etc den mest lockande, men det var fortfarande novembernumret, så den valdes bort. Jag testade den norska varianten av Bo Bedre. Den var inplastad så det blev helt en överraskning. Lite besviken blev jag, skulle istället ha valt brittiska Elle Deco.
Bo Bedre hade lite fina jultips och med tidningen kom några fina julpapper som man kanske kan använda till att göra julkort.
Men nu börjar jag bli riktigt adventssugen! i helgen invigdes även årets blossaglögg. Den var väldigt god som en liten aperitif, rumstempererad utan tillbehör. Jag testade den inte som traditionell glögg, men tror inte det ska göras heller.




onsdag 10 november 2010

Filosoferar

Lotus house i Japan av arkitekt Kengo Kuma

Jag läser bloggar och tänker. Dagdrömmer lite. Massa projekt som jag skulle vilja göra men... Läser lite till och filosoferar. Och önskar mig. Och oroar mig. O så stickar jag lite på kvällen.

lördag 6 november 2010

Prickigt?

på kvällen
på kvällen
och i dagsljus

Hmmm... Jag har ju haft mitt trädtyg på väggen ett trag nu - närmare bestämt drygt 4 år. Jag älskar ju fortfarande tyget men behövde en liten förändring och då har jag ett fantastiskt prickigt tyg som ligger och väntar. Detr har egentligen väntat på nästa boende, men eftersom det dröjer tog jag fram det och klippte till. Tom blev lite förskräckt och lite oigenomtänkt var det.... men nu hänger det på väggen.
Vilket är snyggast hos oss?

onsdag 3 november 2010

Två helt olika hus - båda fina











Just nu är båda dessa hus till salu i Sundbyberg. Kommunen där jag har bott och nu jobbar i! Härliga båda två i helt olika stilar - funkis och sekelskiftesvilla. Jag skulle nog ha sagt att funkisvillan är mer vad jag önskar mig, men i valet mellan dessa hus, ja, då vinner nog sekelskiftesvillan trots allt. Jag har faktiskt haft förmånen och varit inne i det huset. Det var innan huset var till försäljning förra gången. Då halvkände jag de ägarna och var inne i huset vid ett par tillfällen. Magnifikt är det rätta ordet. Och att döma av bilderna så var det ännu mer fantastiskt då - jag kan t ex se på bilderna att den underbara Tricia Guild-tapeten i matsalen är avlägsnad. Vitt är snyggt, men den tapeten är ännu snyggare (för övrigt så har min Philly-vän den tapeten i sitt sovrum!).