fredag 31 december 2010

Gott Nytt År

årets hemgjorda julklapp var fikonmarmelad med mandel
Gott Nytt År!

fredag 24 december 2010

White Christmas






God Jul och Gott Nytt År!
En vit vinterpromenad i minus 15, härligt och vackert! Några fina hus fastnade på kort. Mitt favorithus här i Brämhult - det vita funkishuset som skymtar bland träden har förfallit! Det var så läckert, men nu har det blivit med nya ägare och stilen är inte så stilren längre. Hemska gardiner i fönstren, därför togs kortet på långt håll, så att man slipper fasa sig över det.

torsdag 16 december 2010

Grand design i Falmouth i England



Tänk att så mycket spännande ny arkitektur finns i konservativa England! Jag älskar programmet Grand designs som visar så många fina, kreativa och helt underbara hus. Igår var det ett nytt avsnitt och detta kanske var mitt favoritavsnitt. Ett hus i precis min stil utvändigt som invändigt!! och det verkar som om jag gillar skandivavisk stil... Hela huset andades Sverige, vilket ägaren upprepade ett antal gånger. Ägaren, tillika projektledare var en 30-årig kvinna med konesiskt påbrå. Utbildad till inredningsarkitekt men lika intresserad av utsidan. Budgeten var låg - 275 000 brittiska pund (2010) och för det har hon fått ett fantastiskt hus o tegel och cederträ.

Jag hittade många fina bilder på hennes hemsida som jag rekommenderar. De gick inte att kopiera förutom några stycken som låg på hennes blogg och det är de som visas här.

fredag 10 december 2010

Inspiration på fredag eftermiddag




Lite blandade bilder från nätet. Nu kan jag tyvärr inte exakt härleda var de kommer ifrån.... Ibland när jag bara sufar runt och hittar fina bilder, så har jag en benägenhet att spara ner dom men glömma skriva var jag hittade dom... De kommer nog till mig på något sätt från min favoritblogg eller länkar därifrån... Favoritbloggen är desiretoinspire.net!
De översta bilderna kommer från någon dansk fotograf! Så fina bilder! Och jag som har väckt upp stick-intresset blir så inspirerad! Det kliar i fingrarna efter ett nytt stickprojekt!