söndag 30 januari 2011

Lugna söndag

Det blir inte så mycket städning gjort men väl har jag börjat använda mig av Spotify idag! Jag är inte så snabb, men nu har jag laddat ner min första spellista i Spotify!
Bakar semmelbullar och kanske blir det semlor om någon timma (det är väl i vanlig ordning bara jag som vill äta en semla här hemma!). Tar lite kort på saker som ska ut på Tradera. Ja, så ser söndagen ut!
Igår var det biobesök Himmelen är oskyldigt blå = mycket bra (och anledningen till att jag äntligen började med Spotify - blev så sugen på att lyssna på gamla Ted Gärdestad låtar!).

Mitt senaste stickprojekt blev klart i lördags. Ja, de blev så fina!!

fredag 28 januari 2011

Härligt befriande!



DN Bostad hade ett härligt reportage idag. Färgglatt och sprudlande!

fredag 21 januari 2011

Arkitektur och stadsradhus och småhus

Återigen tankar kring det här med arkitektur och det förutsägbara. De småhus som byggs runt Stockholm nu är fina, exteriört kan de skilja sig åt en del men interiört så har byggbolagen och dess arkitekter kört fast i samma spår. Väldigt förutsägbart. Fina material, det kan man inte klaga på. Planlösningen är säkert den mest effektiva i småhus i storstadsområden, där man har små tomter att jobba med. En viss förändring till det bättre tycker jag mig skönja med lite mer variation och "nya" planlösningar. Exteriört har det blivit bättre där kan man nu se lite olika formationer. Men... mycket är fortfarande bara återanvändning av samma hus/stil i varje nybyggt område.



Så här ser väl den vanligaste planlösningen ut:







Exempel från nybyggnation i Hässelby, Spånga och Gustavsberg.


Exteriört ser de ut så här:

Gustavsberg - det är såå snyggt från utsidan. Nyfunkis. Rätt i tiden? Eller är det på väg ut? Vi har ju sett det här en hel del de senaste åren!


Engelska radhus i Spånga med 7 år på nacken.





Funkisstilen igen - i Hässelby

Som synes så har nästan samma planlösning lite olika exteriör. Där följer arkitekten tiden bra. Interiört står tiden still - kanske för att det är en planlösning som funkar. Interiört (planlösningar) går det väl en del trender men de ändrar sig inte lika snabbt. Här går man mer på praktikaliteter! Trender interiört syns på inredning (t ex kök och badrum) möbler och materialval.


Här är två exempel på lite annorlunda planlösning och på fina exteriör som är under produktion nu. Det ena från Enskede och det andra Rissne i Sundbyberg.

Först ut; Enskede











Rissne, Sundbyberg










Och så måste jag visa ett foto på inredningsdesign från ett hus i Vällingby som jag hittade på Hemnet (där alla andra bilder också kommer från). Detta är exempel på dålig smak enligt mig. Åtminstone när det gäller fåtölj och soffa! Hoppas ingen tar illa vid sig...


måndag 17 januari 2011

Klänningarnas kväll i LA





Tillbaka efter en fantastisk vecka i Sälen. Kollar tidningarna på nätet och upptäcker att det varit Golden Globes i natt i LA. Måste in på people.com och instyle.com för att kolla stjärnornas kläder! Alltid kul med Red carpet fashion! En av mina favorit är nog Heidi Klums klänning. Jennifer Lopez brukar nästan alltid ha något snyggt på sig. Denna klänning var också väldigt snygg. Och Scarlett Johansen bär en fin klänning också (Elie Saab som kronprinsessan börjat använda mycket från...vilken koll jag har!).