måndag 28 februari 2011


Några fina bilder som jag hittade på en dansk stylists hemsida - kmldesign.dk . Egentligen sökte jag bilder på moderna kök med en retro twist i form av ett SMEG kylskåp (eller Gorenje kylskåp som också har snygga retroinspirerade vitvaror). En bild hittade jag faktiskt på ett modernt kök med ett retrokylskåp!
Annars tycker jag de andra bilderna är så vackra med den ljusa "naturliga" inredningen. Like!!

torsdag 24 februari 2011

Eero Saarinens TWA Terminal (JFK airport NY)



Bilder från greatbuildings.com

Denna fantastiska byggnad från slutet av 1950-talet av finlands-amerikanske arkitekten Eero Saarinen ska tydligen nu bli hotell/boutiqe avslöjar Archdaily.
Här har jag suttit och väntat på flyget tillbaka till Sverige sommaren 1990 efter mitt helt underbara halvår i Phila + på resande fot i centralamerika. Inte tänkte jag då på att det var en fantastisk byggnad. Det är verkligen en evighet sedan nu!

tisdag 22 februari 2011

Ett liten paus från verkligheten - tid att drömma sig bort!



En liten paus och några fina kök och lite annat att vila ögonen på. Bilderna låg på min dator och jag vet inte riktigt var jag har sparat ner dem ifrån...? Bild nummer 2 och 3 är från en fotograf som heter Joe Schmelzer i allafall!.
Ha en bra dag!

söndag 20 februari 2011

Tillbyggnader - House extensions













David Mikhail Architects är arkitekerna bakom de här snygga tillbyggnaderna. Man kan göra mycket med ett vanligt engelskt viktorianskt radhus! Arkitekterna finns i London och husen finns runtom i England. Tycker det är så snyggt när det supermoderna möter de äldre byggnaderna.

lördag 19 februari 2011

Jag vill inte frysa längre

Vår i Philly. Bild från Flickr.

TRÖTT på snö och kyla. Vackert vissa dagar, men ack så tröttsamt det börjar bli. Dessutom har jag fått rapporter från Philadelphia där det har blivit vår i februari...15-16 grader varmt! Oh vad jag skulle vilja vara där nu! Eller någon annan härlig stad eller ställe. Längtar efter en resa! Speciellt nu när Tom är i Japan och även om det är jobb så är det ju ändå en fläkt av något annat!

tisdag 15 februari 2011

Vintervitt och vårkulörer




Vintervitt och härliga vårfärger!
...Och apropå härliga färger så hann jag in en snabbis på HM idag mellan möte och optikern. I deras specialkollektion som fanns på Hamngatan så var det sprudlande färgkalas! Wow. Orange och cerise tillsammans. Underbart! Men alldeles för vågat - i allafall för mig! Men härligt var det. Kan inte hitta dessa färgsprakande kreationer på internet - så jag förmodar att det är en av deras specialkollektioner som brukar finnas på Hamngatan!

torsdag 10 februari 2011

Ravine Guest House, Toronto, Canada



I min fina bok som jag köpte på Arkitekturmuseum finns det här japanskinspirerande huset i Canada. Det var bilderna på det här huset som gjorde att jag slutligen köpte just den boken. Arkitekter Shim-Sutcliffe.

tisdag 8 februari 2011

Atriumhus av arkitekterna Kjellgren och Kaminsky





En relativt ny husleverantör, Emrahus, gör både hus som är mycket energieffektiva och har bra design. Bland annat har de använt sig av arkitektbyrån Kjellgren och Kaminsky i Göteborg för att ta fram det här fantastiska huset (villa Nyberg) utanför Borlänge.
Ett hus med atrium är något jag drömmer om - ett stängt atrium, med en liten japansk trädgård att TITTA på.